fbpx

Címkék

Termékek

Blog

Új Goatskull táskák

Nagyon vagány Goatskull táskákat készítettem megrendelésre

Júliusban érkezett a megkeresés Letíciától, hogy szeretne a Goatskull táskához hasonló táskát, illetve hogy a párjának is nagyon tetszik, de ő hátizsákot szeretne.

Letíciának a már meglévő táska alapján könnyebb volt elkészíteni a tervet, csak színben és anyagban tértünk el az eredetitől. Végül a fekete szín mellett döntött, mert szeretett volna egy tartós, mindennapra használható és variálható táskát, amit mindenhez felvehet. Az eredeti Goatskull táska alapja kagylófehér struccbőrmintás, ugyanez a mintás anyag volt nekem feketében is, így ez volt a kiindulás. Kontrasztnak egy lakkfekete betétet választott, melynek fényessége szépen kiemeli a mintát és bár ugyanúgy fekete, mint az alap, fényes felülete szép kontrasztot alkot a matt testtel, amin fényes kis pöttyöcskék is vannak, így jól összeillett a kettő. Külön kérése volt, hogy a hátulján kígyóbőrmintás betét legyen, mert időközönként úgy is szeretné hordani. Nagyon különleges és egyedi lett így a hátoldala is az ezüst cipzárral és logóval. A pántot metál grafit anyagból álmodtam meg, erősítésként kis darab eredeti bőrt is rejtettem bele, hogy mindenképp tartós legyen. A koponya hímzést vastag fehér cérnával varázsoltam bele, ez mindig saját kézzel készül, nem hímzőgéppel. Aprólékos, precíz munkát igényel, olyan, mintha a varrógéppel rajzolnék.

A hímzés saját kézzel készül, aprólékos, precíz munkát igényel,
olyan, mintha a varrógéppel rajzolnék

A háromszög hímzés szürke cérnával készült, hogy ne zavarjon be a fő motívumba. Ez a háromszög tulajdonképpen a különböző dimenziókat jelképezi, és a múlt-jelen-jövő összefonódását, hiszen erre a háromszögre fonódik rá a kecske szarva, illetve a háromszög-betét vonalával együtt egy csillagszerű alakzatot alkotnak. A koponyán elhelyezett virágok a nőiességet, és az életet ábrázolják, a fényt a sötétségben, és a szépség dicsőítését.

A koponyán elhelyezett virágok a nőiességet, és az életet ábrázolják,
a fényt a sötétségben, és a szépség dicsőítését

A férfi hátizsákot teljesen a nulláról terveztem meg. Szinte mindig női táskákat készítek, így nagyon nehéz volt elvonatkoztatni, leegyszerűsíteni a dolgokat főleg úgy, hogy imádom az összetett kompozíciókat. A geometrikus alakzatok, háromszögek mind túl nőiesnek hatottak, ami nagyon érdekes, ha belegondolunk 🙂

A geometrikus alakzatok,
háromszögek mind túl nőiesnek hatottak

Szerettem volna formavilágában hasonló táskát készíteni, mint a női, de mindezt úgy, hogy minél kevesebb legyen benne a szerkezeti vonal. Így végül egy nagyon egyszerű téglatest forma született, amiben főleg a függőleges és vízszintes vonalak dominálnak. A test vastag pamutvászonból készült, melynek matt rusztikus felülete nagyon fiús lett és remek kontrasztot alkot a rusztikus felületű , fényesebb vegán bőr aljjal és matt vegán bőr fedéllel. Az aljat és a fedelet egy fekete csatos bőrbánt köti össze. Ez a függőleges vonal a kompozícióban, az alj és a fedél végződése pedig két párhuzamos vízszintes vonallal fogja közre.

A csatos bőrbánt függőleges vonalát az alj és a fedél végződése
két párhuzamos vízszintes vonallal fogja közre

Azért egy kis szögletes kerekítést tettem a fedélre, hogy különlegesebb, elvontabb legyen. Egy kisebb koponyát hímeztem a fedélre világosszürke vékony cérnával, természetesen virágok nélkül. Szerettem volna, ha kevésbé hangsúlyos a hímzés, hogy férfias maradjon a végeredmény. Letícia és párja azt szerette volna, ha a táska cipzárral záródik. Mivel nem szerettem volna, ha oldalt hajtódik a táska, így lekerekítettem a test tetejét, hogy a cipzár folytatólagosan futhasson, ez azért fontos, hogy jó nagyra lehessen nyitni a táskát, és jól pakolható legyen. Mivel a cipzár így oldalt láthatóvá vált, így az aljon is megjelenő műbőrrel szegélyeztem, hogy összefogjam a kompozíciót, és hogy ne tűnjön úgy, mintha a cipzár csak egy véletlenszerű, kötelező funkcionális elem lenne, tehát kiemeltem, és dekoratív célja is lett ezáltal.  A hátizsák méreteit a megrendelő adta meg, ebbe a méretbe rajzoltam bele arányosan a vonalakat, illetve felfelé szűkítenem kellett az oldalát, mert nem lett volna szép, ha nagyon széles a fedél alatti rész, és ezáltal a fedél ráborulása is.

A cipzárt a bőr szegéllyel kiemeltem,
így dekoratív célja is lett

Azáltal, hogy a hátizsák csatos és cipzáras is egyben, így nem olyan egyszerű kinyitogatni, ezért tettem egy cipzáros zsebet közvetlenül a hátára is, amihez azonnal hozzá lehet férni, ezeket a zsebeket én nagyon szeretem, és a kulcsomat szoktam ide tenni, így sosincs olyan problémám, hogy nem találom.

A két táska nagyon szépen kiegészíti egymást. Nagyon különbözőek, teljesen más az anyaguk, formájuk, mégis nagyon hasonlítanak. A táskák végül megihlettek egy fotósorozatra, talán előhozták a vadabb énemet. Már egy ideje foglalkoztat a sminkelés, és ki is néztem egy sminket, amit magamon ki is próbáltam. Régen is nagyon szerettem stylistkodni a fotózásoknál, valószínűleg ez hiányzik kicsit, és jobb híján ezért szoktam magamat „megstilizálni”. Kicsit olyan, mint a színészkedés és a festés elegye. Megtervezek egy sminket, ahhoz egy ruhát, kiegészítőt, hajat. A fotót, amit végeredménynek elképzeltem a táska inspirálta. Azt tudtam, hogy mit akarok majd a képekkel kommunikálni: azt, hogy sok-sok minden van még bennem, hogy nagyon összetett személyiség vagyok, és sok oldalam van, ami rejtve van általában. Szerettem volna megmutatni a dark oldalamat is. Ez a stílus is nagyon közel áll hozzám, nagyon tudok vele azonosulni. Valószínűleg ezt az oldalamat most a táskákkal való munka hozta ki belőlem. Mert, ahogy már ezt sokszor el is mondta bejegyzéseimben, egy kiegészítő, ruha smink, így a táskáim is hatást gyakorolnak az emberre, érzéseire, lelkiállapotára. Ha például egy ilyen táskát hordasz, akkor bátornak, erősnek, magabiztosnak érezheted magad. Én legalábbis ezt éreztem fotózás közben

Ha egy ilyen táskát hordasz, akkor bátornak, erősnek,
magabiztosnak érezheted magad

SZÓLJ HOZZÁ