fbpx

Címkék

Termékek

Blog

Egyedi termékek előnyei

Avagy miért is érdemes egyedi termékeket vásárolni?

Miért is jó egyedi termékeket vásárolni? 🤔

Sokszor hallom erre azt, hogy azért, mert nem jön szembe veled az utcán ugyanaz a táska, ruha, cipő.

DE én úgy gondolom, hogy nem ez az egyetlen oka, amiért érdemes egyedi termékeket vásárolni, SŐT nem is ez van a lista elején.

⭐️1. Üzenhetsz másoknak magadról, SZAVAK nélkül
⭐️2. Segíti az önkifejezést
⭐️3. Növeli az önbizalmat
⭐️4. Támogatod vele a slow fashion mozgalmat, ezáltal a környezetvédelmet
⭐️5. Segít a kapcsolatteremtésben
⭐️6. Segíti a személyiségfejlődést
⭐️7. Különlegesnek érezheted magad

Úgy gondolom, hogy manapság egyre nehezebb a kapcsolatteremtés. Mindenki a saját kis világával van elfoglalva, és valahogy nem vesszük észre a körülöttünk élőket. Pedig milyen egyszerű is lenne, egy mosoly, egy kis előzékeny gesztus a buszon. Én abban hiszek, hogy ez a világ sokkal szebb lenne, ha az emberek segítő közösségben élnének. Igaz, én idealista vagyok, az én idealista világomban minden ember szeret minden embert, és bármikor szóba elegyedhetünk egy idegennel, hiszen mind egy fajból valóak vagyunk és egy Földön élünk. De ez utópia. Azt viszont reális elgondolásnak érzem, hogy észrevegyük a körülöttünk létező idegeneket és kapcsolatot teremtsünk velük.

„Ez a világ sokkal szebb lenne,
ha az emberek segítő közösségben élnének.”

Ebben segítenek azok az egyedi, részedre készült termékek, amik rólad mondanak, mesélnek valamit. Hiszen ez már egy első lépés a kapcsolatteremtésben. A ruhád, táskád beszél helyetted, szavak nélkül. Elmondja, hogy milyen jegyben születtél, vagy azt, hogy hiszel a horoszkópban, szereted a csillagokat, az állatokat, a természetet, és fontos neked az önkifejezés. Nem egyszer fordult velem elő, hogy én így teremtettem kapcsolatot. Leszólítottak az utcán, hogy milyen szuper a táskám, beszélgettünk arról, hogy mit jelent nekem. Ezek mind-mind felemelő pillanatok.

„Az egyedi, részedre készült termékek
rólad mondanak, mesélnek valamit.”

Azáltal, hogy az általad viselt táska vagy ruha – de lehet ékszer is – mond rólad valamit, segíti az önkifejezésed. Elősegíti, hogy megnyilvánulj, hogy kifejezd magad valamilyen módon, hogy kommunikálj másokkal, megmutasd a személyiséged egy szegmensét. És ez valós emberi igény.

„Azáltal, hogy az általad viselt táska
mond rólad valamit, segíti az önkifejezésed.”

Az önkifejezés értelemszerűen növeli az önbizalmat, hiszen azáltal, hogy meg mered mutatni személyiséged egy részét, magabiztosabb leszel, főképp akkor, ha pozitív visszajelzéseket kapsz idegenektől, mint én. Ez pedig elkerülhetetlen akkor, ha önazonos termékeket hordasz, akkor a kisugárzásod is jobb lesz, jobban érzed magad, önmagadnak, és ez másoknak is feltűnik. Az egyedi, részedre tervezett termékekkel ezt könnyű elérni. Empatikus képességeim által (mondtam már, hogy rák vagyok?) mindig könnyen belehelyezkedek a megrendelő stílusába, átveszem érzéseit, így könnyen készítek a saját stílusának és ízlésének megfelelő táskát. Persze ezt segíti a kis beszélgetés is előtte 🙂

„Ha önazonos termékeket hordasz, akkor a
kisugárzásod is jobb lesz és jobban érzed magad.”

Minél többször fordul elő, hogy önazonos termékeket hordasz, és napról napra érzed, hogy milyen jól vagy, annál jobban megerősít ez téged abban, hogy jó úton jársz, hogy ez valóban a te saját valód. Furcsa ezt így leírni, pedig ha belegondolsz, az élet rengeteg területén szeretnék megmondani, hogy milyen is legyél valójában, hogyan viselkedj, mit viselj, hogyan kommunikálj, hogyan élj. Hiszek abban, hogy mindenkinek van legbelül egy saját veleszületett személyisége. Én a magamét úgy hívom, hogy tiszta kút. Sajnos én egy könnyen manipulálható ember vagyok, ez pedig abból adódik, hogy kerülöm a konfliktust a szeretteimmel. És abból is adódik, hogy maximálisan kimutatom az érzelmeimet, így sokszor az emberek gyengének éreznek, és úgy gondolják, hogy irányítani kell engem. Ilyenkor általában rájuk hagyom s úgy vagyok vele, hogy hadd higgyék azt, hogy gyenge vagyok, a lényeg, hogy én tudom, hogy ez nincs így. Hagyom, hogy látszólag uralkodjanak, megteszem amit kérnek, hiszen alapvetően is egy segítőkész ember vagyok. Sajnos ez sokszor odáig fajul, hogy a hatalom megrészegíti őket és túl messzire mennek, elnyomnak, dominálnak, manipulálnak. Általában sajnos már csak akkor szoktam észbe kapni, amikor már nagy a baj, és visszafordíthatatlan, így szétválás lesz az eredménye. Aki hasonló cipőben jár, annak azt javaslom, hogy gyakorolja azt, hogy kiálljon magáért, és figyeljen az apró jelekre, és időben szóljon a másiknak, hogy ne akarja megmondani, mit hogyan csináljon.

Visszatérve a témára, egy-egy ilyen szakítás után mindig kis időbe telik, míg visszatalálok önmagamhoz. Azért hiszek abban, hogy létezik egy tiszta, befolyásoltságmentes személyiségem, mert ilyenkor mindig EGYEDÜL sikerül magamhoz visszatalálnom, és mindig UGYANOLYAN maradok legbelül. Persze, változom, változtatok a reakcióimon, tanulok stb., de a személyiségem marad ugyanaz. Ez nagyon fontos! Ha már nem teheted meg, hogy mindig, minden helyzetben önmagadat add (pl. a munkahelyeden), vidd magaddal a kis talizmán táskádat, hogy emlékeztessen rá, ki is vagy valójában.

„Ha nem teheted meg, hogy mindig, minden helyzetben
önmagadat add, vidd magaddal a kis talizmán táskádat,
hogy emlékeztessen rá, ki is vagy valójában.”

Az utolsó pont, nos az azt hiszem egyértelmű. Bár az is igaz, hogy amíg nem tapasztaltam meg, milyen olyan táskát hordani, amiből garantáltan csak egy van a világon, ráadásul olyan titkos információkat is hordoz, amiket csak én érthetek, nem éreztem annyira különlegesnek ezt a helyzetet. Pedig az. Gondolj csak bele. A világon hányan halnak meg úgy nap mint nap a világban, hogy semmi különlegeset nem tettek hozzá a világunkhoz. Valami olyat létrehozni, ami nélküled nem létezhetne ezen a világon – hiszen belső késztetésből született – csodálatos érzés, és ennek a részese lenni, mint megrendelő, az így készült egyedi darabot pedig nap mint nap megmutatni a világnak, szerintem valóban különlegessé tesz! És nem azért, mert nem jön szembe veled az utcán 🙂

„Valami olyat létrehozni, ami nélküled nem létezhetne
ezen a világon, és ennek a részese lenni, mint megrendelő,
valóban különlegessé tesz!”

 

HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ